Logo

El Portal de la RSE i les Pimes

ECrowd! Connectar euros i responsabilitat social


BARCELONA - 17/07/2015


ECrowd! és una nova forma d’entendre les finances trencant el model tradicional de la banca i apuntant directament al cor dels nostres euros. Com? La plataforma online ECrowd posa en contacte inversors que busquen una via alternativa als bancs per treure rendibilitat als seus estalvis - i volen saber exactament on van els seus diners- amb projectes que són rendibles però que tenen un valor afegit que és l’impacte positiu en la societat i el medi ambient.

Economia col·laborativa, crowdlending

La plataforma online ECrowd! forma part del que anomenem economia col·laborativa, inversió responsable o guanyar diners garantint un impacte social positiu.
El model utilitzat és el crowdlending és a dir les persones presten petites quantitats de diners (a partir de 50 euros) a una empresa a canvi d’un retorn financer que està estipulat en el contracte de préstec. És un sistema en el qual tothom hi guanya: les empreses aconsegueixen un finançament que els bancs no els hi ofereixen a més de notorietat pel fet d’utilitzar el crowdlending i els inversors obtenen una major rendibilitat i saben l’ús que es dóna als seus diners.
El crowdlending és un model importat i amb casos d’èxit als Estats Units i el Regne Unit i que s’està estenent ràpidament. Per això la ECrowd! realitza diferents actes informatius arreu de Catalunya. El proper serà el 22 de juliol a Barcelona.Projectes finançats via ECrowd!

Fibra Óptica La Cala: inversió a l’Ametlla de Mar, al Baix Ebre per instal·lar fibra òptica en un municipi de 7.700 habitants. Un operador local, La Cala Fibra SL, posa en marxa el projecte davant la negativa dels gran operadors de fer-ho. La inversió necessària són 100.000€ estructurada en 4 trams de 25.000€. Impacte positiu del projecte: fibra òptica a més de 700 llars i als polígons industrials de L'Ametlla de Mar. S’ha facilitat la connectivitat entre clients i s’hi ha instal·lat dues noves empreses gràcies a la fibra òptica.
Recollida biomassa a la provincia de Barcelona: recollida de la biomassa dels boscos que es va fer malbé durant les ventades del desembre de 2014. Una empresa presenta el projecte de recollida de biomassa dels boscos i de venda a un gran client que és una central tèrmica. Impacte positiu: guanya diners l’empresa i els inversors i s’ha aconseguit netejar els boscos i reduir el risc d’incendis aquest estiu entre d’altres.
Caldera biomassa al CN Mataró: és una inversió d’eficiència energètica. El CN Mataró és una piscina olímpica, descoberta i climatitzada. Per tant és un gran consumidor d’energia i actualment escalfa l’aigua amb gas. Necessiten una inversió de 400.00€ per fer un sistema de calefacció de l’aigua amb biomassa molt menys contaminant i molt més econòmic. És una inversió que genera un estalvi i per tant la inversió inicial es recupera amb aquest mateix estalvi.