Logo

El Portal de la RSE i les Pimes

Nova edició de la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya


BARCELONA - 27/09/2016


La 7ª Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya se celebrarà del 19 al 22 d’octubre a la capital catalana. Empreses, entitats, ciutadania i les principals institucions es trobaran per debatre i reflexionar entorn la responsabilitat de les organitzacions i el seu paper en la societat actual. Amb més de 6.000 assistents al llarg de les edicions anteriors i consolidat com l’esdeveniment referent de la Responsabilitat Social a Barcelona, La 7ª Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, organitzada per Ingeniería Social i l’Associació +Responsable.Durant quatre dies se celebraran conferències, espais de networking, jornades de portes obertes, tallers per a la ciutadania, accions de voluntariat i un seguit més d’activitats que recorreran diferents espais per donar veu a la responsabilitat social. El principal objectiu de la Setmana és promocionar i destacar la importància que té introduir la Responsabilitat Social en la gestió de les empreses, entitats i administracions públiques. Compta amb amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Bancària “la Caixa”.

Teoria i casos pràctics

Al llarg de quatre dies es parlarà entre d'altres temes sobre la diferenciació en un mercat globalitzat, l’ús eficient dels recursos i l’adaptació al canvi, que al mateix temps són alguns dels principals beneficis que aporta l’RSC quan s’introdueix de forma transversal en la gestió de les organitzacions. La Setmana de l’RSC oferirà casos pràctics on s’abordaran aspectes com la gestió responsable del personal, la transparència, les accions amb la comunitat, la mitigació de l’impacte ambiental o la comunicació de l’RSC.

Empreses i organitzacions com ara Hospital Plató, Nestlé, Caprabo, Institut Català d’Oncologia, Ndavant, Som Energia, Grup Serhs, Talher, Grup Claror, Fundació Autisme Mas Casadevall, Grup Papelmatic, Twenty Corner, Can Cet, Sepra, Almécija Advocats, Xarxanet, Corresponsables i Xarxa Nous Usos del Temps de l’Ajuntament de Barcelona, etc... participaran en les conferències, en la fira RSC online o obriran les seves portes perquè la ciutadania conegui què fan en el seu dia a dia i com duen a terme accions de compromís amb els seus treballadors, el medi ambient i la comunitat.

'Etiqueta Responsable'

Dimecres 19 d'octubre i després de finalitzar l'acte de inauguració, la Setmana lliurarà el distintiu Etiqueta Responsable a més de 30 organitzacions. Aquesta iniciativa està impulsada per l’Associació +Responsables, i s'atorga a les empreses i organitzacions que han fet públics els seus 10+1 compromisos en responsabilitat social. Tot seguit es portarà a terme la conferència 'SOC ECO' a càrrec de petites i grans empreses. Finalment se celebrarà un Networking RSC per a facilitar el coneixement mutu i impulsar sinèrgies de col·laboració entre tots els agents participants en la setmana.Els dies següents es faran ponències sobre 'Com comunicar l’RSC', 'Igualtat i conciliació' o 'Govern Obert'. També es duran a terme tallers de volutariat corporatiu, jornades de portes obertes a diferents organitzacions i tallers de sensibilització. Divendres, 'Cinema amb valors' projectarà el film 'Demain', documental sobre solucions que ja s’estan duent a terme en diferents parts del món per resoldre problemes ecològics, econòmics i socials. Totes les activitats seran gratuïtes i per inscriure-s’hi només cal accedir www.setmanarse.cat i omplir la butlleta d’inscripció.