Logo

El Portal de la RSE i les Pimes

L'esport, iniciativa de benestar dels empleats i RSE solidària

BARCELONA - 28/12/2016


Moltes empreses promouen l'esport entre els seus empleats dins de les seves polítiques de RSC com a mesura per cuidar el seu benestar físic i psíquic. Però l'asseguradora National Nederlanden ha anat una mica més enllà i ha combinat aquesta preocupació per la salut dels seus treballadors amb iniciatives solidàries, concretament amb la col·laboració amb el Banc d'Aliments. Els treballadors d'aquesta asseguradora han acumulat 3.000 quilòmetres en 20 dies per convertir-los en aliments. Gràcies a la consecució del repte que s'havien imposat, aquests 3000 quilòmetres de carrera solidària s'han transformat en 15.000 racions de menjar que seran lliurades a la Federació Espanyola del Banc d'Aliments.D'altra banda, la companyia holandesa, que va iniciar la seva implantació a Espanya fa més de 30 anys, també ha volgut col·laborar i complementar la iniciativa solidària dels seus empleats donant 10.000 € per a la causa de Missatgers de la Pau que, des de l'any 1962, ajuda als més desfavorits amb múltiples accions, sobretot en el camp de la creació i gestió de llars funcionals per acollir infants i joves privats d'ambient familiar o en situació d'abandonament, però també amb una important activitat en l'ajuda a les dones víctimes de violència domèstica, els discapacitats físics i psíquics i les persones grans que viuen en solitud, abandó o indigència.

Pràctiques habituals

Iniciatives com la que ha tingut National Nederlanden són cada dia més habituals entre les empreses i entre tot tipus d'organitzacions i entitats. Un exemple clar d'accions semblants són les que es desenvolupen durant 'El Gran Recapte' per al Banc d'Aliments. Però també s'estan traslladant amb certa normalitat a molts altres àmbits. Sense anar més lluny, en aquesta edició de la cursa Sant Silvestre Vallecana, que té a National Nederlanden com a principal patrocinador i que se celebra l'últim dia de l'any en el popular barri de Madrid que porta el seu nom, part de la recaptació de les inscripcions i aportacions voluntàries es destinarà a col·laborar amb la Fundació HM Hospitals i a l'ONG Un Entre Cent Mil, per a ajuda en la lluita contra el càncer infantil.

A mitjans d'aquest mes es va celebrar la V edició de la Cursa Popular «Joaquinesca», que reuneix més de 500 atletes en les proves de 5 i 10 quilòmetres més de 350 nens a la localitat alacantina de Bigastro, i part de la inscripció es va destinar a col·laborar amb la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, i es van captar donants de medul·la. Al voltant de les mateixes dates va tenir lloc la IV Cursa 'Zancadas Solidarias' de Nadal que organitza l'Associació Esportiva d'Hoyo de Manzanares. L'objectiu d'aquesta cursa de muntanya és col·laborar amb les ONG Childhood Smile i Associació Infància i Cirurgia a Dangbo a les que dóna el 100% de l'import de les inscripcions.

'Quilòmetres per Aliments'

A títol individual o integrats en petits col·lectius, aficionats al running també participen o organitzen iniciatives solidàries. Un dels exemples més clars són els Drinking Runners. El seu leit motiv és tan simple com 'Quilòmetres per Aliments'. No són curses formals sinó cites concretes per participar en diferents curses, entre elles sempre una Marató. L'objectiu solidari és molt semblant al desenvolupat pels empleats de National Nederlanden, i donen 1 kg d'aliments per cada quilòmetre recorregut. A més organitzen quedades a les quals tothom pot unir-se, aportant un mínim 1 kg d'aliments.A la cita nadalenca d'aquest any, que va ser el passat 18 de desembre, aportar 3 quilos de menjar era l'únic requisit per poder participar en la cursa, en què a més es dóna una forta consciència integradora de tot tipus de corredors, ja que van córrer en tres grups de diferents nivells, i un altre anomenat de CaCo, caminar-córrer, perquè pogués participar tothom. Drinking Runners entén l'esport com a diversió, Run4Fun, treuen serietat a la competició i transmeten actitud positiva, tot i comptar entre les seves files amb autèntics atletes amb grans marques.


Compartir FB