Logo

El Portal de la RSE i les Pimes

Jornada de transferència de bones pràctiques dels Premis Respon.cat

BARCELONA - 04/01/2017


El proper 18 de gener se celebrarà la Jornada de Transferència de Bones Pràctiques de les empreses guanyadores dels Premis Respon.cat 2016. El seminari se celebrarà a la seu d'ESCI-UPF, de tres a dos quarts de sis de la tarda. L'objectiu de la jornada és conèixer en profunditat les Bones Pràctiques de les empreses guanyadores dels Premis Respon.cat 2016, i per aconseguir-ho s'han organitzat set tallers simultanis dinamitzats per responsables de cadascuna de les iniciatives premiades a cada categoria que mostraran el desenvolupament de les Bones Pràctiques que duen a terme.La jornada s'obrirà amb els parlaments de Josep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances, i Narcís Bosch, gerent del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, seguida d'una presentació de les iniciatives de bones pràctiques desenvolupades per les organitzacions premiades. A continuació tindrà lloc una taula rodona amb representants de les empreses premiades moderada pel coordinador de Respon.cat, Josep Maria Canyelles. En finalitzar, al voltant d'un quart de cinc, començaran els esmentats tallers simultanis amb les empreses guardonades el 2016.

Set categories premiades

Els premis Respon.cat a les iniciatives de bones pràctiques de l'any 2016 s'han distribuït en set categories. Dos dels premis s'atorguen en funció de la mida, havent-hi un per bones pràctiques en una empresa gran i un altre per les iniciatives desenvolupades en una empresa petita i mitjana. Una tercera categoria es caracteritza per premiar a una empresa o organització vinculada a un territori socialment responsable, i una quarta per desenvolupar programes empresarials ambientals de col•laboració, i una cinquena en el camp del voluntariat.

Finalment, les dos darreres categories premien iniciatives en el camp de la gestió de la diversitat d'origen, i als programes vinculats amb la reforma horària. Llavors, el tallers estaran dinamitzats per representants dels laboratoris farmacèutics Menarini com a empresa gran, i de l'agència de viatges Tarannà com a petita i mitjana empresa; representants de la Fundació Tot Raval portaran el taller sobre territori socialment responsable, i el Celler Credo el de col•laboració mediambiental; el taller sobre voluntariat anirà a càrrec de representants de la empresa farmacèutica Esteve, la Fundació Joia dinamitzarà el taller sobre aplicació de la reforma horària i bonÀrea Agrupa la sessió sobre gestió de la diversitat d'origen.

Segona edició

Els premis a les iniciatives de bones pràctiques són una iniciativa de Respon.cat, i s’organitzen en conveni amb la Generalitat de Catalunya i amb la col•laboració del Consell General de Cambres de Catalunya. L'objectiu és difondre i potenciar les accions de Responsabilitat Social de les empreses catalanes. Al 2015 va haver-hi una primera menció a 20 empreses amb bones pràctiques, però va ser l'any passat quan es va celebrar la primera edició dels Premis Respon.cat, amb cinc categories. Aquest any s'han afegit les de gestió de la diversitat d'origen i la de adequació a la reforma horària.Per assistir el proper 18 de gener a la Jornada de transferència de bones pràctiques de les empreses guanyadores en els Premis Respon.cat 2016 cal inscripció prèvia omplint un formulari que es troba a la web de Respon.cat. La seu de Esci-UPF es troba al centre de Barcelona, al número 1 del Passeig Pujades, molt a prop de la confluència del Passeig Lluís Companys amb el Parc de la Ciutadella.

Compartir FB