Logo

El Portal de la RSE i les Pimes

Primers Premis Respon.cat 2015,
reconeixement de l'RSE catalana


BARCELONA - 07/01/2016


L'entitat de foment i promoció de la RSE a les empreses catalanes, Respon.cat ha reconegut els esforços en aquest camp de cinc empreses catalanes. El lliurament de guardons ha estat acompanyat de la presentació d'un ideari de l'RSE que pretén inspirar els valors positius per al teixit empresarial català. Aquesta proposta convida al món empresarial català a fer un pas endavant en la seva responsabilitat cap a la societat, segons els seus impulsors.


Aquesta primera edició dels Premis Respon.cat ha constat de 5 categories. La primera, al programa de voluntariat. En aquest apartat ha estat guardonada la companyia informàtica HP Barcelona. Ramon Pastor, vicepresident i director general d'HP Barcelona recollí el premi. A la categoria de programa empresarial ambiental, l'empresa premiada ha estat el Cementiri Roques Blanques. Joan Ventura, president de Roques Blanques ha estat l'encarregat de recollir el guardó.

Per la seva part, Joan Espona, president del Consell Comarcal de la Garrotxa ha representat a aquesta comarca guardonada a la categoria de Territori Socialment Responsable; i per part de la companyia KH Lloreda, premiada a l'apartat de Trajectoria Responsable de Pimes, l'encarregat de recollir el guardó ha estat el president de l'empresa Josep Maria Lloreda. Finalment, pels mateixos mèrits però com a empresa gran, la companyia GAES també ha estat guardonada. Antonio Gasó i Maria José Gasó, director general i directora de Gaes Solidària, han recollit el premi.

Les diferents personalitats presents a l'acte de lliurament dels premis han destacat la consolidació de Respon.cat al llarg d'aquest 2015, així com la funció primordial d'aquesta entitat, la filosofia que acompanya a l'ideari presentat i la importància de la RSE en el mòn actual..Exemples de Responsabilitat

El Jurat ha destacat de GAES que és una empresa familiar que s'ha fet gran però que ha sabut mantenir des dels seus orígens una exemplar aposta per les persones i pel compromís social. Respecte a KH Lloreda, s'ha destacat la seva gestió sistemàtica de la responsabilitat social, l’ètica i els valors, la innovació i aposta constant pel respecte al medi ambient, per la cura del seu equip i per la col·laboració activa amb l’entorn.

També ha estat reconeguda HP Barcelona pel programa de voluntariat corporatiu, iniciativa que fomenta entre els seus treballadors des de fa 20 anys, i Cementiri Roques Blanques pel programa ambiental de col·laboració empresa-societat. Finalment, La Garrotxa com a Territori socialment responsable destaca per portar des del 2000 incorporant polítiques d’RSE al territori amb la creació de la metodologia del Codi de Gestió Sostenible, implantant RSE a més de 350 pimes catalanes, i acreditant més de 30 mpreses i entitats amb la marca gestió sostenible Garrotxa Líder.Ideari inspirador

Amb aquests premis s'ha volgut mostrar a la societat catalana diferents experiències de Responsabilitat Social Empresarial, però també s'ha volgut llançar un missatge al conjunt del món empresarial català sobre la necessitat de fer un pas endavant en els compromisos empresarials. Per això, s'ha proclamat un Ideari de l’RSE, un document en format cartell que pretén ser inspirador dels valors que haurien de formar part de les empreses. Entre altres idees i valors, es manifesta que cada organització és coresponsable del seu entorn social, ambiental, econòmic i emocional alhora que s'afirma la necessitat de lideratges responsables per construir entorns ètics i de gran compromís, amb integritat, transparència, confiança.

Els premis han estat convocats per Respon.cat amb amb el suport de les Cambres de Comerç i la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració de diferents organismes empresarials i socials, com Foment, Pimec, Cecot i altres.