Logo

El Portal de la RSE i les Pimes

Els VIII Premis Mercé Sala de FFH guardonen l'empresa Affinity Petcare


BARCELONA - 22/05/2016


La vuitena edició del Premi Factor Humà Mercè Sala va ser atorgat a l'empresa Affinity Petcare. La companyia multinacional dedicada a la cura i alimentació d'animals i mascotes s'ha erigit amb el guardó per ser considerada una organització per a les persones i per als animals de companyia on es fomenta el lideratge individual i grupal. Altres aspectes que han pesat en la decisió del jurat és promoure l'inconformisme a més de disposar d'una actitud innovadora i positiva. Els promotors del premi creuen que Affinity representa valors com tracte humà, pragmatisme, innovació i visió global, característiques que segons la Fundació Factor Humà identificaven l'empresària i política Mercè Sala.Les guanyadores de la passada edició del Premi, Imma Amat i Joana Amat, co-directores d'AMAT Immobiliaris, han estat les encarregades de lliurar el guardó a Xavier Serra, director general d'Affinity Petcare davant els més de 300 directius i personalitats de la societat catalana assistents a l'acte de lliurament a l'auditori de CaixaForum a Barcelona. Els anteriors guanyadors des de la seva creació el 2009 van ser La Fageda, Metalquimia, Desigual, Hospital Sant Joan de Déu i Softonic.
En recollir el guardó, el director general d'Affinity Petcare, Xavier Serra, ha manifestat que el Premi Factor Humà Mercè Sala "és el tipus de premi que a tots ens agradaria guanyar en algun moment de la vida". Segons Serra, la companyia que dirigeix ​​es caracteritza per "deixar fer" als seus empleats fomentant la creativitat, per la humilitat i per l'ambient distès que es respira a les seves oficines. Finalment, Serra ha destacat que Mercè Sala "hauria de ser una font d'inspiració per a tots nosaltres" perquè "era una buscadora incansable de fonts teòriques i pràctiques sobre el lideratge i, en particular, del paper de les dones en el món directiu".

Tracte humà i pragmatisme

El jurat dels premis de la Fundació Factor Humà ha valorat en la seva decisió que humilitat, superació, solidaritat i coherència són els valors actuals escollits per tots els empleats de la companyia i que, per tant, són plenament compartits. També s'ha tingut en compte que el departament de Recursos Humans fomenta d'una manera innovadora el treball en equip i col·laboratiu entre les diferents àrees, països o funcions, l'intercanvi de coneixement i la passió per la feina ben feta. De la mateixa manera treballen pel desenvolupament directiu, fomenten que els treballadors creuen marca de la companyia i, entre altres iniciatives, han impulsat una que permet als empleats anar a l'oficina amb la seva mascota. Això fa que l'oficina sigui "pet friendly".
La multinacional de cura i alimentació animal posa en pràctica tots els valors que assumeix. L'amor pels animals és el seu senyal d'identitat i el desenvolupen amb fets a la Fundació Affinity, en la qual treballen en l'estudi i la difusió dels beneficis del vincle entre les persones i els animals, les teràpies assistides amb animals de companyia o l'educació i conscienciació sobre la importància de la tinença responsable.Innovació i visió global

D'altra banda, un altre aspecte important en la decisió del jurat és la innovació de la qual fa gala l'empresa. La VIII edició del Premi Factor Humà Mercè Sala ha volgut premiar que la innovació sigui el motor de creixement de la companyia. Per potenciar-la entre els seus empleats, Affinitty porta a terme iniciatives de pràctica de visual thinking amb l'objectiu que tothom pugui ajudar en la recerca de solucions a través del treball en equip i afavorint la creativitat. Un altre exemple d'innovació rau en el procés de transformació digital de la companyia, liderat pel departament de Recursos Humans de la companyia.
La visió global és finalment una altra característica important de l'empresa, ja que segons els seus principis fomenta "pensar en gran" com un dels lemes de referència d'Affinity Petcare, el que per a la Fundació Factor Humà demostra que volen comptar amb persones que pensin a construir grans coses, amb ganes d'aprendre i continuar innovant. En aquest sentit, també ha pesat en la decisió del jurat el fet que els dos últims anys la companyia ha crescut invertint en aliances d'empreses als Estats Units, Regne Unit i a Itàlia.