Logo

El Portal de la RSE i les Pimes

Fort increment de colònies per a nens en situació de vulnerabilitat


BARCELONA - 23/09/2016


La Fundació Pere Tarrés ha presentat el balanç de les ajudes prestades aquest estiu per casals i colònies, amb el resultat de 4.036 nens en situació de vulnerabilitat social que s'han beneficiat d'aquestes beques. Dins de la campanya 'Ajuda'ls a Créixer' s'han desenvolupat 9.946 activitats que han suposat un total 1.120.748 euros en ajudes els destinats a aquesta finalitat per la Fundació Pere Tarrés. Col·laboradors públics com la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona o la Diputació de Tarragona han estat partícips principals, però també ho han estat el 0,7% de l'IRPF per a "altres fins socials".Així mateix, nombroses empreses i organitzacions han col·laborat amb la campanya "Ajuda'ls a Créixer". La Fundació Pere Tarrés destaca el paper de l'Obra Social de 'la Caixa' en aquesta iniciativa, i assenyala que tota aquesta cooperació es dóna en un moment a més en el que s'ha hagut d'atendre un nombre d'infants substancialment més gran. Segons les dades ofertes per la fundació, al llarg dels últims cinc anys s'ha incrementat en un més que significatiu 141% les famílies amb necessitat que han hagut d'accedir a aquest tipus d'ajudes perquè els més petits hagin pogut gaudir de casals o colònies d'estiu.

Garantir l'educació en el lleure

La Fundació Pere Tarrés entén que l'oci a l'estiu no és tan sols una manera de passar el temps, sinó que els casals i colònies d'estiu garanteixen l'accés a l'educació en el lleure. Es destaca que la possibilitat de jugar amb altres nens en un entorn educatiu, amb monitors que es converteixen en el seu referent és una experiència essencial per al seu creixement com a persones. Un altre aspecte molt important d'aquestes activitats és que trenquen amb la realitat quotidiana que envolta a aquests nens, en general dura, esquitxades a vegades per maltractaments, abusos, pares toxicòmans o pares a la presó.

Aquest estiu, la fundació ha incrementat els casals i colònies i els seus corresponents ajuts durant el mes d'agost, conscients que és aquest mes quan més disminueix la xarxa d'assistència social i els recursos. Simultàniament, la Fundació Pere Tarrés ha tornat a donar suport a adolescents per participar en la travessia Transpirinenca Social i Solidària, una iniciativa d'inclusió i transformació que es desenvolupa en un entorn positiu i sense barreres socials com són els Pirineus.