Logo

El Portal de la RSE i les Pimes

Milio i mig d'euros recapatats el 2016 amb crowdfunding per la plataforma migranodearena.org

BARCELONA - 30/01/2017


La plataforma de crowdfunding solidari migranodearena.org ha recaptat 1.562.420 € durant aquest passat any 2016. Aquestes donacions s'han aconseguit a través de més de 1.200 reptes solidaris creats en el si de la plataforma. Els destinataris d'aquests diners són 600 ONG i entitats sense ànim de lucre de tot el territori espanyol. Les xifres d'aquest any són especialment importants perquè han suposat un fort increment respecte a anys anteriors, ja que des de la seva creació el 2009, la plataforma migranodearena.org ja ha recaptat més de 4.626.000 euros.Al llarg d'aquest passat any 2016, un dels projectes més emblemàtics dels recolzats a Catalunya per la plataforma de crowdfunding solidari migranodearena.org és una causa tan coneguda com el Projecte ARI contra la leucèmia de l'Hospital Clínic de Barcelona. Aquest programa es defineix per les seves sigles, Assistència Recerca Intensiva, i pretén millorar l'assistència diària que es dóna en els centres i potenciar la investigació. El principal objectiu d’aquesta recerca és poder subministrar un nou tractament anomenat CART que consisteix a modificar cèl•lules del propi pacient perquè siguin capaços d'identificar i destruir les cèl•lules leucèmiques. Aquest tractament ja està disponible a Estats Units amb resultats esperançadors.

Solidaritat i valors

El balanç del passat 2016 assenyala que des migranodearena.org també es va potenciar el "esport amb valors", per exemple, amb la participació d'un gran nombre de runners solidaris a la Zurich Marató de Barcelona 2016. Mitjançant aquesta fórmula es van aconseguir més de 50.000 euros. Aquests diners es van repartir entre els diferents reptes esportiu-solidaris creats pels participants, que trien en quin àmbit volen ser solidaris i a través de quina ONG volen vehicular l'ajuda que aconsegueixin. Fins i tot hi va haver un pòdium solidari en què van figurar els tres projectes amb una major recaptació.

Altres causes que han estat principals protagonistes dels reptes plantejats a través de la plataforma migranodearena.org han estat la crisi humanitària dels refugiats a Europa i les emergències socials causades pel terratrèmol de l'Equador i l'huracà Matthew a Haití. D'altra banda, uns dels àmbits en què més recaptació s'ha aconseguit a través del crowdfunding solidari de migranodearena.org és el de la investigació científica. Més d'una quarta part dels fons aconseguits, concretament el 26% del total de les donacions durant l'any 2016, es va destinar a aquesta finalitat, i en especial al finançament d'investigacions sobre malalties minoritàries.

Plataforma oficial

Un fet important d'aquest passat any 2016 per migranodearena.org va consistir en ser el web de crowdfunding oficial de la campanya global de solidaritat GivingTuesday, que va arribar al nostre país per segon any consecutiu en 2016. D'altra banda, a finals de setembre de 2016 , migranodearena.org va llançar la versió Premium del seu servei, disponible per a les més de 1.700 ONG i entitats sense ànim de lucre que formen part de la plataforma. Aquest llançament va suposar un gran salt qualitatiu i de servei cap a les ONG amb l'objectiu final ajudar a augmentar la recaptació de les entitats del tercer sector que fan servir la plataforma.Migranodearena.org es defineix com com una nova fórmula d'implicació activa en el tercer sector que es basa en la creació i lideratge d'un repte solidari. Ha estat desenvolupada per Fundació Real Dreams, una institució sense ànim de lucre que facilita recursos de temps, producte i fons a les ONG i dinamitza l'acció social entre empreses, persones i ONG. El seu objectiu és contribuir a la millora de la qualitat de vida dels col•lectius més desfavorits. Presidida per David Levy, a més de la plataforma de crowdfunding solidari també disposa d'altres eines solidàries com donalo.org, dedicada a la donació de producte i gestió de excedents, cajassolidarias.org, d'obsequis solidaris, desenvolupa campanyes de RSC i voluntariat per a empreses, i ofereix una bossa de projectes de mecenatge i filantropia.

Compartir FB