Logo

El Portal de la RSE i les Pimes

Campanya de crowdlending per
finançar un complex d'ecoturisme

BARCELONA - 15/04/2016


La plataforma de crowdlending o préstecs col•lectius ECrowd! ha posat en marxa una campanya de captació d'inversors per a la construcció d'una coberta d'energia fotovoltaica al complex d'ecoturisme Mar de Fulles. Aquesta instal•lació serà l’única font d'energia elèctrica de tot el complex, que es compon de panells solars fotovoltaics per a la producció d'electricitat i de bateries de suport per a l'acumulació de l'energia produïda. D'aquesta manera, s'aconseguirà el total autoabastiment energètic de tot el complex Mar de Fulles.
ECrowd! participa d'aquesta manera en el finançament d'una coberta fotovoltaica de 136 mòduls que produiran 46.000 watts, complementada per 82 bateries per assegurar el proveïment energètic continu. El cost total de la instal•lació és de 280.000 euros, i ECrowd participa amb un préstec col•lectiu de 175.000 euros.Ecogestió Sostenible en Xarxa

Mar de Fulles és un nou concepte d'ecoturisme que consisteix en la construcció bioclimàtica d'un complex turístic situat al costat del Parc Natural de la serra d'Espadán, a Castelló, i d'una Zona d'Especial Protecció per a les Aus, ZEPA, de la Xarxa Natura 2000. Es tracta d'un projecte innovador i pioner a Espanya que s'autodefineix com Ecogestió Sostenible en Xarxa.
Aquest tipus d'instal•lacions atenen als conceptes d'ecologia, sostenibilitat i eficiència energètica al més alt nivell. A més, la construcció respecta absolutament les parcel•les forestals seguint els criteris més estrictes d'integració paisatgística. Amb la instal•lació de la coberta fotovoltaica s'evita haver d'invertir 150.000 euros en la connexió del complex ecoturístic a la xarxa elèctrica convencional, evitant al mateix temps el pagament pel consum elèctric. Les previsions indiquen que la inversió s'haurà recuperat en un termini de 7 anys.Mar de Fulles oferirà un seguit d'instal•lacions bioclimàtiques amb un hotel de 10 habitacions, un restaurant per a 150 persones en el qual se serviran productes del seu propi hort ecològic, una oficina de turisme, amplis espais per a esdeveniments i un alberg per a grups grans.

Petits inversors, grans préstecs

Qualsevol pot col•laborar amb ECrowd! en el finançament de la coberta fotovoltaica, des de 50 euros i amb un retorn del 4,50%. ECrowd! Està especialitzada a buscar finançament col•lectiu d'inversions rendibles i amb impacte positiu en la societat i el medi ambient mitjançant l'anomenat crowdlending, finançament col•lectiu o crowdfunding de préstecs. Aquest sistema suposa que el particular es converteix en un microbanc deixant petites quantitats de diners a una empresa a canvi d'un retorn financer estipulat en un contracte.
Els avantatges per a les empreses que reben el préstec són aconseguir un finançament que els bancs convencionals no atorgaven i la diversificació de les fonts de crèdit. Per als petits inversors, els avantatges són una major rendibilitat, major transparència sobre l'ús que es fa dels seus diners, i la possibilitat de generar impactes positius amb els seus diners.
Entre el projectes finançats per ECrowd! trobem la renovació de façanes d'edificis mitjançant l'ús de fusta ecològica, reciclable i aïllant tèrmicament; la compra de 4 carretons elevadors elèctrics en substitució de 4 antigues de motor a l'empresa Balló SA de Figueres, Girona; o el finançament de xarxes de fibra òptica a Centelles i L'Ametlla de Mar, localitats on les operadores convencionals no volen invertir perquè no suposen grans volums de clients.