Logo

El Portal de la RSE i les Pimes

Lliurament de l'Etiqueta Responsable a Implicarse.com

BARCELONA - 18/10/2016

Implicarse.com rebrà demà dimecres el distintiu Etiqueta Responsable, atorgat per l'Associació + Responsables. El lliurament tindrà lloc després de l'acte d'inauguració de la 7a Setmana de l'RSE a Catalunya. Aquest distintiu destaca el compromís d'una iniciativa com Implicarse.com amb la responsabilitat social, complint amb les principals bases en què es fomenta la filosofia de l'Etiqueta Responsable.Aquests principis són, dins de l'àmbit social, la no discriminació fomentar la igualtat d'oportunitats i la diversitat, així com la conciliació de la vida personal i laboral; la comunicació i el foment de la participació, així com disposar d'un entorn de treball segur per tota la plantilla. Finalment, col·laborar amb el territori i afrontar iniciatives socials.

Criteris econòmics i mediambientals

Dins dels principis econòmics que valora l'Associació + Responsables per atorgar el distintiu, l'Etiqueta Responsable incideix en el bon govern i en la gestió amb criteris de Responsabilitat Social, així com disposar d'un control de la cadena de proveïdors amb criteris econòmics, socials, ambientals i de proximitat. Simultàniament, s'ha de realitzar la gestió de clients basada en la qualitat i la satisfacció. Un altre criteri fonamental en aquest àmbit és la gestió econòmica transparent i no fraudulenta.

Per optar al distintiu Etiqueta Responsable també s'ha de tenir en compte certs requisits mediambientals, com planificar estratègies de sostenibilitat ambiental i portar a terme actuacions per a la lluita contra el canvi climàtic. Finalment, també s'ha de fer una gestió de residus basada en les tres R's: R+R+R; reduir, reciclar i reutilitzar.

Adhesió amb convenciment

Implicarse.com se suma a la iniciativa Etiqueta Responsable i a totes les iniciatives dutes a terme per l'Associació + Responsables perquè des dels seus inicis neix enfocada a l' RSE i des de sempre ha incorporat valors de responsabilitat social tan interna com els referents a altres organitzacions, detectant-los per poder comunicar-los. Implicarse.com està convençuda que aplicar aquests criteris és un fet diferencial per a les empreses, genera un retorn tangible i intangible tant a escala mediambiental com social.

A més, pel mateix caràcter de l'activitat de Implicarse.com, una iniciativa de comunicació online i multimèdia especialitzada precisament en Responsabilitat Social Empresarial, i per tant, els seus serveis ajuden a les empreses a avançar en aplicar criteris de sentit comú i responsabilitat perquè aquestes empreses, que són els seus clients i proveïdors, siguin responsables més enllà de les seves parets.