Logo

El Portal de la RSE i les Pimes

Cinesa dóna veu a entitats socials a les seves sales


BARCELONA - 21/06/2016


La companyia d'exhibició cinematogràfica Cinesa pretén que la pantalla de cinema també pugui servir per a conscienciar sobre causes justes, informar sobre iniciatives lligades a col·lectius desfavorits i, en definitiva, mostrar una realitat que moltes vegades no apareix en les pel·lícules. Per aconseguir-ho, està duent a terme un programa de Responsabilitat Social Corporativa anomenat 'Cinesa Es Mou' amb l'objectiu i la voluntat de donar veu a organitzacions i entitats de caràcter social.La iniciativa sorgeix, segons Héctor Premuda, màrqueting manager de Cinesa, del fet que "últimament hem vist com el cinema explica històries en les que el component social està molt present. Com a companyia que es dedica a l'art cinematogràfic, estem convençuts que és la nostra responsabilitat contribuir a difondre projectes destinats a millorar la vida dels més desfavorits". Així, la companyia d'exhibició cinematogràfica cedeix mensualment les seves pantalles a fundacions i ONG's perquè puguin projectar els seus vídeos informatius.

Diversitat d'àmbits

Gràcies a aquest programa, diferents entitats socials poden explicar als espectadors que van a les sales de Cinesa la tasca que realitzen i com poden participar i involucrar-se en cadascun dels seus projectes. Alguns exemples d'aquesta col·laboració entre l'exhibidora cinematogràfica i les entitats socials són els vídeos informatius de Codespa, que proporciona oportunitats a les persones per a ser protagonistes del seu desenvolupament a través del seu treball, impulsant la formació, l'accés als serveis microfinancers i donant suport a la comercialització; o el vídeo de la Fundació Música Creativa, que impulsa els estudis de joves talents amb beques i borsa de treball.Durant la primera meitat d'aquest any 2016, Cinesa Es Mou ha col·laborat amb moltes altres entitats com Intermón Oxfam, Confederació de Salut Mental d'Espanya, Fundació Peus Descalços, Aspace, ADAMA i Fundació Pere Tarrés, i moltes altres dels més diversos àmbits, encara que amb la característica comuna de complir objectius socials. En els mesos vinents la companyia té previst impulsar accions de caràcter solidari amb Fundació Pasqual Maragall, Fundació Miquel Valls, Fundació Ictus i Aprenem.

Difusió massiva

La importància de la cessió de les pantalles de Cinesa per poder realitzar campanyes informatives ve donada per la magnitud de les xifres de la companyia d'exhibició cinematogràfica, que la situen en posicions de lideratge al sector. Segons dades oficials de l'any 2014, Cinesa va arreplegar a més de 18 milions d'espectadors a les seves projeccions.

Actualment, la companyia disposa d'un total 527 sales d'exhibició repartides entre 45 cinemes ubicats a les principals capitals de l'estat. Especialment destacables són els 10 cinemes ubicats a Barcelona i els 10 localitzats a Madrid.