Logo

El Portal de la RSE i les Pimes

L'economia social pren
el saló Bizbarcelona 2016

BARCELONA - 22/03/2016


La Propera edició del saló Bizbarcelona inaugura un nou espai anomenat BizSocial en el qual es donaran a conèixer propostes i iniciatives transversals relacionades amb l'Economia Social i Solidària. BizEconomiaSocial donarà cabuda a les iniciatives que promouen un nou model socioeconòmic amb propostes d'Emprenedoria Col•lectiva i Cooperativisme, així com d'altres camps menys coneguts com l'Economia del Bé Comú, l'Economia Col•laborativa, les Economies Comunitàries i l'Economia Social d'Inserció Laboral.Segons el regidor d'Ocupació, Empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona i president de Bizbarcelona, Agustí Colom, el saló aposta per una línia innovadora per adaptar-se "als nous temps". Amb aquest nou espai, Bizbarcelona pretén incorporar a la seva oferta "altres formes empresarials d'economia social i col•laborativa per fer un saló més plural, més ampli i amb més valor".
El nou espai d'economia social és una aposta de Bizbarcelona amb la intenció de convertir-se en un saló de referència per impulsar noves pràctiques econòmiques, així com per donar veu a l'ecosistema d'economies transformadores. La mateixa ciutat de Barcelona vol convertir-se en referent d'aquest tipus d'iniciatives econòmiques.

Emprenedors i pimes

Com en edicions anteriors, el saló també prestarà especial atenció als emprenedors i les pimes. En el primer cas, a la zona Bizemprèn es pretén ajudar els emprenedors organitzant iniciatives de coworking i incubadores de negoci. A més, el Centre de Reempresa de Catalunya tornarà a posar en contacte empresaris que cedeixen l'activitat a un nou emprenedor que pren el relleu.
Un altre espai especial és el de Speed Dating, un lloc de contactes ràpids de negocis. Finalment, al Mercat del Finançament dels emprenedors podran presentar els seus projectes a una borsa d'inversors formada per Business Angels. Complementàriament, s'organitzaran diverses accions de networking per fomentar els contactes de negoci entre emprenedors.A l'àrea Bizpimes, coordinat per PIMEC, s'intentarà satisfer les necessitats de les petites i mitjanes empreses amb un Mercat de Finançament específic per a pimes que comptarà amb la participació de Venture Capitals, diversos fons d'inversió i crowdfunding. En un altre ordre, es realitzarà un fòrum per a la captació de recursos humans amb perfils ajustats a les exigències d'aquest tipus d'empreses.
Bizbarcelona tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny als palaus 1 i 2 del recinte de Montjuïc. L'organtizació de l'edició d'aquest any reuneix més de 200 entitats privades, associacions empresarials i institucions públiques. El saló Bizbarcelona by Barcelona Activa està promogut per l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Caixa, la Diputació de Barcelona, PIMEC i la Cambra de Comerç de Barcelona.