Logo

El Portal de la RSE i les Pimes

Els projectes d’economia social, protagonistes del BizBarcelona

BARCELONA - 21/02/2017


El saló d’emprenedoria Bizbarcelona prestarà especial atenció en aquesta edició del 2017, que se celebrarà del 31 de maig a l'1 de juny a Fira de Barcelona, als negocis i les empreses d’economia social. Així, dins dels diversos espais d'assessorament i networking del saló, hi haurà un d’específic on s'englobaran tot tipus de serveis empresarials per a la creació i consolidació de negocis i d'empreses d'economia social. Segons l’organització, aquest tipus de entitats són una realitat creixent a la ciutat que conformen tot un ecosistema divers i fort a Barcelona que atresora pràctiques empresarials innovadores resilients als reptes socioambientals del present.Aquesta edició de BizBarcelona vol així donar servei a empreses cooperatives i a tota la resta d’entitats del tercer sector, com ara entitats associatives i empreses socials, entre d'altres. En aquest apartat, professionals de diferents entitats col•laboradores oferiran orientació personalitzada sobre qüestions fiscals, laborals o jurídiques i es resoldran dubtes sobre màrqueting, finançament, innovació, vendes i mercats, entre altres temes. El saló Bizbarcelona by Barcelona Activa està promogut per l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, CaixaBank, la Diputació de Barcelona, PIMEC i la Cambra de Comerç de Barcelona i compta amb la col•laboració de les entitats de la BizCommunity.

Leitmotiv transformador

La transformació seran el gran leitmotiv d'aquest any de Bizbarcelona by Barcelona Activa, concretament, la transformació social, econòmica i tecnològica a Bizbarcelona per impactar a les empreses. Aquest fil conductor s’estructura en tres eixos. A banda de les empeses d’economia social, els altres dos grans conceptes del saló són les noves tendències i les eines per a la digitalització. L'objectiu final de tots tres eixos és que els assistents trobin inspiració, coneixement i solucions per crear, transformar i adaptar els seus projectes a un entorn dinàmic. Per destacar el caràcter d’aquesta edició, BizBarcelona ha triat el lema "Suma't al moviment transformador.

Aprofundint en l’idea de transformació i de nous temps, els continguts i activitats de Bizbarcelona, dirigits per igual a emprenedors i pimes, volen mostrar com els nous contextos de canvi obliguen a buscar noves solucions i reinventar-se per adaptar els projectes a les noves necessitats marcades per l'economia verda i circular que aposti per la sostenibilitat ambiental, social i econòmica. Segons la direcció del saló, el nou context econòmic és molt més plural pel que fa a diversitat de models de negoci i pràctiques empresarials, i per tant, segons els responsables de BizBarcelona ara es fa més imprescindible encara la transformació dels processos empresarials, productes, serveis i, fins i tot, de les relacions amb clients.

Sostenibilitat i tecnologia

Un primer bloc temàtic de Bizbarcelona concretarà més les necessitats actuals d’empreses i organitzacions en general aportant l’anàlisi de les principals tendències econòmiques, tecnològiques i empresarials, així com de generació d'impacte social i ambiental, amb noves formes d'activitat econòmica basades en reduir, reutilitzar, reciclar i recuperar, que estan movent el mercat global i que poden determinar l'èxit d'un negoci, l'augment de les vendes o l'obertura de nous nínxols. Hi haurà ponències a càrrec d'experts que serviran d'inspiració per crear o adaptar l'activitat empresarial a cada conjuntura. A banda del programa de conferències, espais d'assessorament i networking, Bizbarcelona es complementa amb una zona d'estands amb la participació d'un centenar d'empreses, entitats i institucions que presentaran productes i serveis a mida per a persones emprenedores, autònoms, pimes i projectes d'economia social i solidària.Un altre bloc temàtic aprofundirà en l'àmbit de la transformació tecnològica de les empreses, en línia, entre d'altres, amb el Pla "Barcelona Ciutat Digital" que pretén promoure i enfortir el teixit econòmic digital i innovador de la ciutat. En aquest sentit, s'oferiran ponències sobre negocis digitals; logística i distribució; Big data i Internet of Things; màrqueting digital i xarxes socials; tecnologia mòbil; i experiència del client. Finalment, el saló ofereix un any més l’anomenat Mercat de Finançament, impulsat per Barcelona Activa, que comptarà amb la participació de l'Institut Català de Finances, Business Angels, entitats financeres, inversors privats i xarxes de crowdfunding, on els emprenedors poden cercar alternatives de finançament per als seus projectes.

Compartir FB