Logo

El Portal de la RSE i les Pimes

BizBarcelona confirma l'auge
de l'economia social

BARCELONA - 07/07/2015


La cinquena edició del Saló BizBarcelona, celebrat a Fira de Barcelona l'1 i 2 de juliol, ha servit per confirmar l'increment de l'emprenedoria social i cooperativa. Negocis que opten per una nova forma de gestió basada en la responsabilitat social, en l'impacte positiu del producte i en buscar noves vies de finançament que facin sostenible el negoci. A tall d’exemple al Bizbarcelona hem trobat diferents models de gestió i ens han explicat la seva impressió sobre el saló i les noves formes de creació i finançament d'empreses:
Jordi Solé, Operations Director d'ECrowd assegura que "és molt important que hi hagi aquesta oportunitat de conèixer altres formes de finançament que són alternatives als bancs tradicionals i a l'BizBarcelona hi estem representats".
Ugo Valenti, director del saló SmartCityExpo explica que ells es dirigeixen al "perfil de persona emprenedora i l'animem a emprendre en el sector de l'smartcity que és un sector en creixement a nivell mundial".
Guillem Perdrix, director de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya detecta que "molts emprenedors s'estan plantejant altres formes de crear empreses, com són les cooperatives, amb un model de gestió més democràtic, participatiu i amb valors socials al darrera."

Emprenedoria Social

Durant el Bizbarcelona s'ha lliurat el primer premi d'Emprenedoria Social, convocat per Barcelona Activa, entre els participants d'un programa de creació d'empreses amb impacte social. L'empresa guanyadora ha estat Rebobinart una associació que gestiona espais a la ciutat perquè els artistes urbans puguin realitzar les seves obres de forma legal. Rebobinart aporta valor social a la seva activitat i treballa conjuntament amb els barris i associacions de la ciutat per confeccionar programes pedagògics per a escoles i instituts. Els finalistes al premi d'Emprenedoria Social han estat FunTrip4All una iniciativa que connecta turistes amb necessitats especials amb guies locals amb i sense discapacitat, i RealFunding una plataforma que potencia el crèdit per finançar projectes empresarials que aportin beneficis socials o mediambientals al seu entorn.2015: increment del 26% de visitants

La cinquena edició del BizBarcelona ha incrementat un 26% la visita de petits i mitjans empresaris respecte a l'any passat, i s'han superat els 12.400 visitants. Per primer cop el Bizbarcelona s'ha dividit en dues àrees diferenciades: Bizemprèn destinat a emprenedors i Bizpimes per a empreses.
El saló en xifres: durant aquests dos dies hi ha hagut 198 conferències, 303 ponents, 26 espais de networking, i 89 expositors. S'han realitzat 1.610 contactes entre emprenedors i representants d'una trentena d'entitats inversores i 600 entrevistes entre pimes interessades a exportar i experts en internacionalització de l'Cambra de Barcelona i CaixaBank. S'han realitzat 523 sessions personalitzades d'assessorament empresarial, gairebé 400 trobades en l'àrea Reempresa i més de 1.340 missatges al Mur.