Logo

El Portal de la RSE i les Pimes

Consum responsable i productes
ecològics a BioCultura 2016


BARCELONA - 06/05/2016


Ja està en marxa l'edició 2016 de BioCultura a Barcelona, ​​la fira de productes ecològics i consum responsable. Fins demà diumenge 8 de maig, el Palau Sant Jordi acull més de 700 empreses, principalment del sector de l'alimentació ecològica. Aproximadament un 50% de les companyies expositores es dediquen al sector alimentari. No obstant això, en l'edició d'enguany també ha crescut de manera considerable l'assistència d'empreses dedicades a la cosmètica ecològica certificada i a la cosmètica natural.
Un àmbit important al qual s'ha donat especial rellevància en aquesta edició de 2016 és el de la moda. Segons l'organització s'han dedicat grans esforços a potenciar el sector del tèxtil orgànic i la moda sostenible. A la fira, les empreses representades d'aquest sector es troben agrupades en un espai propi anomenat 'Planeta Moda'. A més d'aquests àmbits principals, també hi ha espai per a les teràpies naturals i la medicina alternativa, així com per a d'altres apostes fortes d'aquesta edició com és la bioconstrucció, situada en una carpa exterior i diferenciada de la resta de la fira.

Nous àmbits i alternatives

L'oferta de BioCultura es complementa amb més de 400 activitats paral·leles, a les quals cal sumar altres 40 destinades als nens. Així mateix, aquesta edició 2016 també compta amb una gran carpa de degustació gastronòmica, així com amb una zona de food-trucks, amb escenari i programació amb músiques variades en directe durant tot el dia. Cal destacar que el veganisme és una línia fortament potenciada i principal de l'exposició i dels espais de reflexió per divulgar un nou estil de vida en el qual el respecte pels animals impregni totes les accions quotidianes de la persona.A la presentació de l'edició 2016 de BioCultura a Barcelona, ​​la seva directora i presidenta de l'entitat organitzadora, Vida Sana, Ángeles Parra, ha destacat que la fira "ve carregada de propostes, ja que BioCultura pretén ser alguna cosa més que una fira comercial. En això és en el que treballem cada dia per ser una fira en la qual es presenten alternatives al consum". Fins i tot la filosofia de l'organització va més enllà i Ángeles Parra afirma que la fira vol oferir "alternatives a una societat que està en una espècie de crisi de la qual sembla impossible sortir. Nosaltres venim amb idees per poder sortir d'aquesta crisi".Futur prometedor

Després de 30 anys d'existència, els organitzadors reivindiquen la maduresa d'una proposta com BioCultura al mateix temps que volen implicar la joventut. Parra explica que, sota el lema 'No som una utopia, som una realitat' i com il·lustra el cartell d'aquesta edició 2016, "aquest any parlem des del punt de vista dels joves, parlem que no som el futur sinó que som el present".
No obstant això, la directora de BioCultura també insisteix que "en aquesta fira es viu sobretot l'alegria de veure que hi ha un futur prometedor si canviem els nostres hàbits de consum". Àngels Parra proclama que "no cal esperar que canviïn les coses fora, que canviïn les coses des de les institucions o des de la política. El canvi comença per un mateix, i els petits gestos personals i quotidians, el que està al nostre abast en definitiva, és el que fa canviar les coses". Finalment, Parra sentència que "fa 30 anys quan vam començar érem molt pocs. Ara som multitud".