Logo

El Portal de la RSE i les PimesPremis Respon.cat 2014 a les Bones Pràctiques Empresarials

Apropa Cultura

Programa socioeducatiu que treballa per acostar la música, el teatre, la dansa i les arts als col·lectius més vulnerables de la societat. Nascut a l'Auditori al 2006, gestiona l'oferta que destinen als centres socials més 50 equipaments culturals de Catalunya.
www.apropacultura.cat

ARP Catalonia

Productors de l'oli Oleumflumen, ubicats a Vinaixa, a Les Garrigues. Clar compromís amb l'entorn que defensa els vells conceptes de "terra" i elabora a partir dels fruits d'una mateixa finca, assolint una millora de la biodiversitat i la protecció d'hàbitats.
www.oleumflumen.com

Fundació Ave Maria

Organització que gestiona una residència per a persones amb discapacitat intel·lectual a Sitges, al Garraf. Davants d'un context de crisi, aquesta institució ha cercat solucions tecnològiques innovadres que els permetin ser més eficients.
www.avemariafundacio.org

Hotel Can Borrell

Hotel rural i restaurant de Meranges, a La Cerdanya, que vol oferir una experiència singular basada en la connexió amb l'entorn. Desenvolupa criteris de RSE com la compra de proximitat a proveïdors locals o la promoció del turisme a la zona.
www.canborrell.com

Granel

Com el seu nom indica, aquesta empresa es dedica a la venda d'alimentació a granel amb una clara vocació ecològica. Promou el comerç de proximitat i no utilitza plàstic. Productes envasats en paper reciclat, bosses de fècula de patata o vidre.
www.granel.cat

Hidrocolor

Empresa de Llinars del Vallès dedicada a la tintura i l'acabat de teixits de gènere de punt, que destaca entre d'altres aspectes d'RSE per adoptar innovacions tecnològiques davant la gestió dels processos industrials i, sobre tot, l'eficiència energètica.
www.hidrocolor.es

Isidro Torras

Empresa centenària de fabricació de raspalls industrials de Sant Quirze del Vallès, basa la seva pervivència al llarg del temps en criteris de bon govern, amb protocols d'igualtat en l'equip de treball i la col·laborant amb les empreses del voltant.
www.isidrotorras.net

Montajes Rosec

Empresa de construccions metàl·liques de Gandesa, a la comarca de la Terra Alta. Va redirigir la seva activitat després de la crisi creant un entorn de coneixement i creativitat a on poguessin fluir nous conceptes per la sostenibilitat de l’empresa.
www.rosec.es

Món Natura Pirineus

Inaugurat l’any 2002, és un equipament que ofereix estades i activitats adreçades a tot tipus de públic per a sensibilitzar sobre el desenvolupament sostenible i la conservació de la natura mitjançant activitats d’educació ambiental.
www.monnaturapirineus.com

Llagurt

Cadena de iogurteries amb seu a Vilablareix, Gironès. Amb 18 botigues, es diferencien de la competència per elaborar iogurt amb llet fresca i ecològica. El compromís amb l’entorn és un valor fonamental i es basa en aliances amb productors locals.
www.llagurt.cat

La Granja

Companyia dedicada als productes de fleca, brioxeria i pastisseria d'Olèrdola, Alt Penedès. Amb gran caràcter innovador, han estat pioners en l'elaboració de productes integrals i sense sucre comú, dietètics, i últimament, ecològics.
www.lagranjafoods.com

Restaurant La Cucanya

Després de 35 anys operant a Vilanova i la Geltrú, La Cucanya ha obert un nou establiment a Sitges, també al Garraf. La crisi obligava a fer acomiadaments, però han repartit l'equip entre els dos locals, mantenint la viabilitat econòmica i l'equip.
www.restaurantlacucanya.com

René +que electrodomèstics

Comerç familiar del centre de la ciutat de Barcelona que l’any 2009 va redefinir la seva estratègia. La nova trajectòria ha permès als seus gestors revitalitzar el negoci i alhora adaptar-lo a les seves inquietuds vers el medi ambient i la societat.
www.renelectrodomestics.com

Escola Sant Gervasi

Projecte cooperatiu en el que les persones de l’equip pedagògic són sòcies de treball i les famílies poden ser sòcies col·laboradores. Promouen que l’escola esdevingui un centre cultural amb diversitat d’oportunitats de créixer per als seus membres.
www.santgervasi.org

Serrat Agrocuina Vall Bas

Empresa dedicada als plats precuinats ubicada a Joanetes, a La Vall d’en Bas, Garrotxa. Aposta per un model de negoci al qual surtin beneficiats tots els grups d’interès fent realitat el desig de viure a pagès mantenint una relació sostenible amb l’entorn.
www.menjam.cat

Taxis Igualada

Taxis Igualada és la marca que fa servir Ricard Tomàs com a professional autònom del sector del taxi. Aquest professional demostra que, fins i tot, el model productiu més petit pot tenir com eix fonamental la Responsabilitat Social Empresarial.
www.taxisigualada.com

Vallformosa

Empresa de Vilobí del Penedès, Alt Penedès, que elabora, comercialitza i exporta vins i caves amb clar compromís mediambiental vers la gestió i reutilització de l'aigua, els residus i les ampolles, i dotada de sistemes de ecoeficiència energètica.
www.vallformosagroup.com